Friday, September 4, 2009

Ramadhan

Bulan puasa tahun nih aku sgt2 la berdikari.mak aku skrg xbpe sehat.sblm2 nih bgn sahur,tau2 mknan da ade mknan atas meja.skrg nih aku plak kne bgn awl utk pastikan mkanan da ade atas meje.klau x,alamatnye xbersahur la family aku.pas bersahur xbleh tros tdo mcm dlu.kne kemas2,menyapu,basuh kaen,dll.tapi aku xksh sbb i2 tanggungjwb aku sbg seorg anak.ble keadaan jd mcm nih,aku teringat kata2 mak aku mse dia sehat dlu "orang laen klau susah,kita bleh bantu,tapi esk2 klau kite ssh,blom tentu ade org nak bantu".ble keadaan jd mcm skrg nih,terbukti kesahihan kata2 mak aku 2.xperla,aku kan da bsr.so kne kuat dan tabah.hidup perlu diteruskan.anggap lah ia sbg dugaan di bulan puasa nih.semoga aku tabah mengharungi nya.amin.....

Tuesday, September 1, 2009

Dugaan di hari kemerdekaan.

Aku akan ingt sampai bile2 tarikh sambutan merdeka pada tahun nih.pada tarikh nih la hubungan antara aku dgn kimie hampir musnah hanya kerana sikap dia.mungkin aku terlalu memendam,tapi i2 aku.aku xreti nk tegur2 org klau org 2 buat salah.mgkn salah aku kt situ.nak suh aku buat keputusan utk kami membawa haluan masing2 bkn senang.aku perlu memikirkan nya semasak mungkin.tp alhamdulillah hubungan kami dpt diselamatkan.aku trus bagi dia peluang sbb dia kte dia nk berubah.dan aku harap sgt dia akan berubah utk mase depan kami.so far aku skrg makin bahagia kerana dia da menampakkan perubahan.moga hubungan ini kekal hingga akhir hayat kami.aminnnn.......

Friday, August 28, 2009

Engineering Weeks.

12 August 2008 ade engineering weeks.So group aku menyertai treasure hunt.setiap group ade 5 org.group aku diwakali oleh MOHD SYAIRILROHAN,MOHD HAFIZ ZULHAIRI,ALI AZRI AZIZ,NORAISHAH NORDIN and NURYASMIN SUFIAN.ade 5 group semuanya.acara yg paling menarik adelah acara memakan sebuku roti.setiap group kne ade 2 org wakil.dan wakil utk mkn roti adelah tom dgn minn.ha...ha...sian gak aku tgk diorg menghabiskan sebuku roti 2.cicah air milo la cicah kari la.mcm2 acara yg kitorg lalui.penat gak la.tp yg best nye kitorg adelah pemenang.wahhhh.tahniah rakan2ku.
-Group aku-

-Acara memkn sebuku roti-

-We are the champion my friends.yeyyyy-

Laen yg disuruh,laen yg dibuat.

Mggu lepas nye lab kitorg der permainan baru.Yang kelakar nyer YUSRA beria la buat kje yg laen maen.nak tau permainan ape yg kitorg maen?jeng3

Ha...ha....kitorg maen roda impian.Siap ade adiah 2.sponser by dowl.ha...ha...adiah nye duet.bape rm tu xyah la aku bgtau.biarlah rahsia.utk 2 pusingan aku dgn tom menang.yeyy.....

-Pengacara utk game nih-
-Sebahagian daripada peserta-

-Kesian Yusra.dia buat kje sorg2.sorry yusra.-

Saturday, August 8, 2009

Kenduri kesyukuran

sabtu lps de kenduri kt umah aku.meriah sungguh.tp malangnye aku demam.mlm 2 da cantik2 melaram.pkai jubah lg.mama kte mcm org arab pn ade.tp yg klakar nyer aku pkai jubah 2 separuh majlis jer.separuh majlis lg aku tukar pkai baju kurung.sbb ape?panas kot.aku da la demam.pkai jubah itam plak 2.huh panas giler.last2 aku buat keputusan menukar bju.hik2.

-memula cntik jer pkai jubah hitam-

-last2 tukar baju kurung purple.hik2.-

durian nye pasal....

Aku mmg xmkn durian.tp yg pelik nye aku mkn tempoyak.nk wat mcm ner.da nenek aku ajar dari kecik mcm 2.ade yg kte aku mengade.arrrrghh aku pedulik ape.da aku xmkn,aku nye ske la.tapi kisah yg akn aku tulis nih agak klakar la.aritu dol blanje geng2 aku mkn durian kt sungai ramal.dan yang paling xcited tentunya CIK NURUL AIN.dia klau bg 1 guni pn dia bleh mkn.dia mmg hantu durian.apiz dok cabar2 dia.dia pn mkn dgn bersungguh2 la.apis yg agak hantu durian 2 pn surrender dgn ain.aku naek takot tgk ain mkn durian.

-Diorg yg memula agak xcited mkn durian-

-Ain VS Apiz-

-Aksi2 ain memkn durian-

-Hingga menjilat jari-

yang lebih haru biru nye,mlm 2 kitorg de class highway.ain bleh plak melepaskan gas2 durian dlm clas.bau dia mcm lahanat.Busuk giler.aku da mcm nk muntah.dan mangsa2 nye adelah :-

-korg tgk muka diorg.korg bleh bayangkan betapa busuk nye gas ain 2-


-Ain tersenyum gembira setelah mengeluarkan gas mautnye.thanks ain kate mangsa2nye-

Friday, July 24, 2009

Bezday,telur dan tepung...apekah kne mengenanya???

Geng kolej aku mmg xbleh lari dr tema BEZDAY,TELUR dan TEPUNG.21/07/09 ari2 bezday eg yg ke 22.siang 2 g celebrate kt alamanda.ali blanje mkn kenny rogers.mlm 2 kitorg abes jer class mandrin,bdk2 nih da standby tepung dgn telur nk bg kt eg.huh mmg seronok gak ble dok kne2 kn org.bkn eg sorg jer yg kne,ali n minn yg bezday dia sblm2 nih n xkne lg, smua kne.


-Happy bezday SI KURUS EG(minn yg nye idea)-

-EG yg teruja-

-Mereka yg kene tepung n telur-

tapi yg aku agak xpaham nye adelah knape aku dgn apiz kne agak teruk gak sedang kan aku da kne mse kt PD n apiz nye bezday bln 10.ini semua gara2 ali.ko siap ali.dendam tetap dendam. ha...ha...ha....

Happy Birthday ke 55 Ayahanda Tersayang

19/07/09 bezday ke 55 ayah aku.aku da mmg plan dgn mama nk celebrate bezday ayah.makanan2 smua ade yg ditempah dan dimasak sndr.aku jemput ahli2 keluarga n kenalan2 yg terdekat je.mlm 2 wt bbq.aku mmg da import org tlg panggang mknan2 tu.thanks 2 amad,kimie,kamal n abg fahmi.pasni bleh tlg lg.cake yg aku tempah agak special.slalunya bli cake biasa je.nih sbb bezday yg ke 55 aku tempah la cake yg special sket.

-Aku dgn kek yg special-

-fuhhhh.happy bezday-

Thursday, July 23, 2009

-Happy Birthday ZA8-

11/07/09 bezday za8.yg ke 25.celebrate kt NEWS KTV kt ampang.Kebetulan mlm 2 mlm minggu.ramai giler org.kimie booking kul 8.mse booking,waiting list kitorg no 38.kitorg sampai kt sne dekat2 kul 10 la.tunggu punya tunggu,punya tungu,xsmpai2 gak giliran kitorg.aku da menyampah menunggu.penat berdiri.rse nk blk pn ade.dlm kul 11.45 baru dia pgl.1jam 45min menunggu.wah menguji kesabaran sungguh.

-Cake Bezday-

-Bezday boy dgn GF nye Miss Aida-

-Aku dgn Kimie yg memeriahkan lg majlis-

Friday, July 17, 2009

Same tapi xserupa.....

Semenjak 2 menjak ni slalu jer aku jmpe bnda yg sme.antaranya.......

-beg yg SERUPA tp owner yg belainan-

-baju yg warnanya SERUPA.kecuali apiz-

-posing yg SERUPA-

tapi yg last ni mmg same dan serupa....jeng...jeng...jeng...

-ain dgn lukisan nye yg serupa dgn dia-

Yummy2....

Lme x update blog.bz la.almaklumla da start blaja.ble start blaja,smbil2 tu smpat la g jln2 cr mkn.kitorg mmg rajin cr tmpat mkn baru.kt bwh ni antara mknan2 yg best la.

-Nasi ayam kt OASIS CAFE BANGI-

-Burger kt WENDY'S-

Monday, June 29, 2009

Demam

Da 4 hari demam.sian aku.dari ari jumaat lg.ari sabtu g clinic.doctor 2 bg ubat demam,selsema,batok dgn antibiotik.demam2 pn nk gak g konsert rossa.free kan.hik2.ari ahad mmg xlarat nk bgn.tghari 2 aku col kimie,dia ade kt umah acu.aku mintak la tlg dia antakan mknan.aku ingt dia xnk.dia tnye nk mkn ape.aku kte la nk mkn bubur mc'd.pas2 dia kte nnt dia anta kt umah.wahhhh sgt bahagia.terasa diri disayangi.best gak klau demam2 nih kan.bleh ngader2 sket.weeeee~thankz sayang.....luv u la!!


-Ubat2 yg diberi oleh doctor-


-Bubur yg kimie beli.tq syg.-

Konsert CERITA CINTA ROSSA part 2

video

-Terlanjur Cinta-

Konsert CERITA CINTA ROSSA part 1

Smbungan dr blog yg lpas.Kan aku kte ptg pas bezday ahza aku agak kelang kabut utk pergi ke 1 tmpt.ceritanya begini.hari rabu yg lps de org maxis col aku.dia kte dia nk bg aku tiket konsert ROSSA percuma.aku pn ape lg trus setuju la.kebetulan tarikh konsert 2 sme dgn hari bezday party ahza.naseb baek kul 8 mlm.kul 7 aku da gerak.g dgn buah hatiku n nurul.yg bestnye xyah drive ok.aku suh kimie yg drive.naseb baek dia nk.thanks mohamad hakimee.aku sbnrnye xbpe nk sehat.demam.tp menggagahkan diri gak sbb bkn senang nk g tgk rossa.free plak 2.smpi sne 755pm.tau la kan ari2 sabtu.jem!konsert 2 kt KL LIVE CENTRE@LIFE CENTRE JALAN SULTAN ISMAIL.parking dia agak mahal la.rm8 per entry.smpi2 jer org da pnuh.kitorg tercari2 la port yg menarik.naseb baek jmpe wlaupn org mse 2 da rmai giler.pembukaan konsert 2 SOFAZ yg buat persembahan.da nyanyi 4 buah lagu bru la ROSSA muncul.huh dia sgt cantik.comel jer.pas dia nyanyi 7 buah lagu,muncul lah jejaka yg aku mmg tunggu2.PASHA UNGU.waaaaahhhh~sgt teruja.dia nyanyi 2 lagu.lagu tercipta untukku dgn terlanjur cinta.sgt ske.klau bleh pelok,aku da g pelok da.dia sgt CHOMEL DAN HENSEM.pas tgk dia tros ajak kimie blk sbb sbnrnye yg lebehnye nk tgk PASHA.hik2.sgt terhibur dgn konsert i2.ble agaknye nk dapat konsert free lg eyh....


-TIket konsert CERITA CINTA ROSSA-


-Aku n Nurul -

-Aku dgn Kimie-

-Pasha n Rossa-

-Pasha UNGU-

P/S : pasnih aku download video plak.....tunggu


Happy Birthday.....

Mggu lpas asyik mkn cake jer.ari jumaat g celebrate bezday ayah kimee,PAKCIK GHAPAR yg ke 55.buat bbq tuh.huh mkn,mkn n mkn jer.yg menarik nye cupcake nye bertemakan tennis sbb ayah kimie mmg ske tgk tennis.ari sabtu plak celebrate bezday anak buah aku,ahza qashrin zafir yg ke 3 taun.tp yg lebeh haru nye org da rmai menunggu tp dia xnk tiup lilin.cake da cantik gmbr ultraman,tp dia siap ngamok2 lg xnk tiup lilin 2.time 2 la nk tdo la nk susu la.pnat la mama n papa n makcik2 dia pjok,tp dia xnak gak.last2 mama dia yg tiup lilin n potong cake 2.ptg 2 gak aku kelang kabut sbb nk g ke suatu tmpt.jeng3.klau nk tau cerita aku nk kmane selepas i2, nntkan blog aku yg seterusnye......

P/S :kaknoi xyah tiup lilin n potong cake lg 14 hb julai sbb da tiup lilin n potong kek ahza ari 2.hik2


-Cupcakes tennis.sgt menarik-

-Cake Ultraman AHZA-

-Aku n nurul n bezday boy Ahza yg xnk potong cake-

-Menanti hakimee yg xsmpi2-

Tuesday, June 23, 2009

Sebutan yg sgt chomel

video

Cbe dgr dia seebut no...no...no...mcm gedik nye bunyinyer

Amboi,sukanye dia.

video

-Amboi2 beria nye dia gelak-

Aku memula pun xtau lgu nih.nurul la yg start.lme2 aku da hafal lgu nih.ahza ble dia sebut POP jer dia ske.gelak beria2.kitorg pn gelak la tgk dia gelak.kt bwn nih lirik lhu dia.alaaaa lgu nih mse tadika.tp tadika aku xder pn.hik2

Dari ulat jadi kepompong,

Tidur lena dlm kelongsong,

Sampai masa kelongsong pecah POP,

Jadilah rama2 yg indah

Ape?ahza da bleh beckp.

video

-Tahniah kpd tenaga pengajar nye iaitu CACA n NURUL-

Monday, June 22, 2009

Mase riang ria......

Seminggu meninggalkan blog ini kesepian.agak bz sket mggu lps.bz dgn daftar sem baru dan yg paling bz adalah bersuka ria bsame dgn rakan2 seperjuangan malakukan aktiviti yg da lme xdibuat bsame (shopping,mkn2,jln2) sbb masing2 bz dgn praktikal.3 bln xjmpe,mcm2 cte ade.huh sgt merindui detik2 i2.so dlm2 xder duet 2,TERBELI gak slipa dgn pencil box lion.sblm g shopping dgn bdk2 nih,hari sebelumnye aku g shopping dgn mak aku.dapat la sepasang blouse dgn selendang.pas2 sempat2 jer g tempah bju raya(wlaupn puasa blom menjelma).2 pasang tuh.cotton tau.da lme mengidam nk pkai bju cottan,nih bru dpt yeyyy!!mggu lps gak de org baek hati nk blanje aku tgk wayang.g tgk "Jangan pandang blakang congkak".tgk dgn nurul,kimie(tukang blanje) aida n za8.cte dia klaka tp yg aku agak pelik nye dgn nurul.org blakng kitorg 2 punye la sakan gile gelak.nurul slamber jer.mcm xder prasaan jer.ble aku tnye dia kte cte 2 xklakar pn.huh sungguh pelik.anyway THANKS to buah hatiku MOHAMAD HAKIMEE b ABD GHAPAR sbb sudi membelanjakan wang anda utk kami be 2.ari jumaat g tmn k.noi maen bowling.aku dgn nurul pun terjebak sme maen bowling.dan pemenang nye da pasti lah aku kan wlaupun score nye sket jer.sabtu de majlis cukur jambul NUR SYAZA QAISARA.aku dgn nurul knela pegi mewakilkan mak2 kami yg xnk pegi.mak2 skrg da pandai wt komplot.wakilkan anak jer pegi.yg best nye first time dpt mkn mknan yg abg fahmi msk.bkn smua lauk pn dia msk.dia goreng ayam jer.ha....ha...tahniah to ABG FAHMI kerana bejaya menguningkan tgn sy.hik2.

-Shooping Time-

-Barang yg di shopping kan oleh saya-

-Me n Nur Syaza Qaisara di majlis cukur jambul nye-

Tuesday, June 16, 2009

knape lelaki ske amek mudah prasaan wanita??

aku xtau knape lelaki slalu amek mudah perasaan wanita.adekah mereka da xsyg ataupn mmg sifat2 semulajadi lelaki mcm 2.ntahla sukar utk ditafsirkan.bkn sorg 2 yg aku jmpe mcm 2.ramai da.tp yg paling ketara org yang hampir dgn aku la.mama aku pn ckp mcm 2.so ble buah hati kamu 2 merajok adekah patot anda berdiam diri wlaupun anda tau yg buah hati kamu 2 merajok?fikir2kan lah.....

Monday, June 15, 2009

Monday is coming...............

Huh ari isnin.hari malas bg setiap org temsk la aku.Da sedap cuti la ktekan.Naseb baek aku tgh cuti sem lg.Bleh la bgn lmbt.Tp nk bgn lmbt pn xbleh sbb de yg kcau feel aku tdo.Kadang2 panas gak hati.Baru syok2 nk mimpi2 indah, dia da kejotkan.nk tau spe "dia" tu,tggu coretan yg akan dtg.hik2.Pg2 bgn jer wt rutin harian sbb dia da memekak2 lapa.pas bg dia mkn,menyapu umah n dpn umah,pas2 smbg golek2 atas katil.nk tdo xbleh.so aku on la YM aku.tup2 ade plak rakan2 sengal(yun n nasha) aku on9.hampeh jer dua2 memonteng kje.ape lg mengajak diorg kuar bejln2 la.planning kami adelah menonton wayang.lokasi nye adelah mines shopping fair.nk pilih cerite ape pn berebut.aku nk tgk 'drag me too hell', yun nk tgk 'nite at museum', nasha plak nk tgk 'syurga cinta'. Last2 aku gak menang.so bli la tiket cte 'drag me to hell'.da la slh sebut.ade ke sebut 'bring me to hell'.bdk kt kaunter tiket 2 gelak jer.hampeh!!!cte dia xtkot pn(wlaupun tutup muka dgn shawl nasha),tp cte dia tekejot2. ending dia bengong giler.Pas tgk wayang g mkn.Aku dgn yun nk mkn DELIFRANCE,tp nasha xnk.Tp sbb 2 lwn 1 mesti la 2 yg menang.Aku pun order la mknan kegemaran dan kemestian aku ble g DELIFRANCE iaitu baked cheese rice(yeke nme dia 2 eyh).yummmmmy2.Sgt sedap.pas mkn g menyumbangkan lagu.huh pnat gile menyanyi. nk tecabut ank tekak dibuat nyer.tetibe nyanyi 1 lagu nih teringat kt "seseorg". jeng3.nk tau apekah cerita disebalik lagu i2,tunggu....................................


dlm wayang pun sempat jer amek gmbr


yummy2.only at delifrance ok

Weekend yg agak indah

Minggu nih blk kampung (lenggeng n9).memula rse malas jer nk blk sbb kampung i2 amat bosan dan panas.huh klau tghari giler kentang nye panas.klau bleh nk rendam diri dlm ais.pas2 aktiviti kt kampung sme jer.... menyapu,menyapu dan menyapu.huh boring!! tp kali ni menarik sket sbb kt kmpung skrg MUSIM BUAH.wahhh.....durian besepah2.rambutan dgn manggis jer odw nk msk.mangsa g kutip durian adelah anak2 buah ku (farhan n fazimi). ble bunyi "BUBBB", nenek2 n makcik2 nye jerit la..... 'farhan,fazimi g kutip durian' nenek2 n makcik2 just tau mkn jer hik2......ari ahad g mandi air terjum kt HUTAN LIPUR LENGGENG, g dgn anak2 buah n cousin2 ku.pengiring nye pula adelah ayahandaku dan ayah kepada ank2 buah ku.tempat nye menarik..... tp kechik jer..... air nye sejok bangat.....

mengait buah rambutan (wlaupn xpandai)

yummmy2....durian

Hutan Lipur Lenggeng

mase utk bemandi manda